Informatie voor verwijzers

Wat ons team voor je patiënten kan betekenen

Binnen ons centrum helpen we cliënten die te kampen hebben met een een disbalans op zowel het fysieke als emotionele vlak. De inzet is een positieve verandering van de leefstijl, die door de focus op zowel fysieke als mentale aspecten blijvend van aard is. Er worden doelen gesteld op het gebied van sport, ontspanning en voeding, maar dat is slechts een deel van ons werkgebied. 

 

Juist de aandacht voor mentale en psycho-sociale aspecten, zingevingsvraagstukken en pro-activiteit (persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie) zorgen voor blijvend resultaat en aanzienlijk minder kans op terugval. We zetten met onze integrale werkwijze in op het aanpakken van de oorzaken van een disbalans en niet alleen op de gevolgen. De cliënt gaat actief aan de slag met veranderingen in de leefstijl, gaat zich vitaler voelen en leert (weer) zelf aan het stuur te gaan staan van zijn/haar leven.  

 

Wie kun je doorverwijzen

Je kunt cliënten/patiënten doorverwijzen voor leefstijlcoaching c.q. een gecombineerd leefstijlprogramma bij wie één of meer van de onderstaande aspecten spelen:

  • burn-out of stressgerelateerde klachten;
  • behoefte aan begeleiding na afronding revalidatietraject;
  • disbalans na ernstige ziekte, ongeval of emotioneel trauma;
  • overgewicht al dan niet in combinatie met emotioneel trauma;
  • leren omgaan met chronische pijn c.q. een chronische aandoening.

Vergoedingsmogelijkheden

Wij bieden de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) die volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering (zonder eigen risico) voor mensen met een BMI >30 of een BMI >25 in combinatie met DM2 of CVZ.

 

Daarnaast bieden wij ook GLI-programma's gericht op specifieke doelgroepen en met aanvullende ondersteuning voor deelnemers die dat nodig hebben. Bij deze programma's is er meestal sprake van een (kleine) eigen bijdrage, omdat de aanvullende ondersteuning meestal niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Wij selecteren op motivatie en inclusiecriteria. We geven je patiënt een advies welk programma het meest passend is. De patiënt maakt altijd zelf de keuze tussen een volledig vergoed programma of een uitgebreider programma met een eigen bijdrage.

 

Doorverwijsprocedure

Wil je een cliënt/patiënt doorverwijzen, dan kan dat via ZorgDomein. Wij zijn te vinden onder Fysiotherapie, Diëtetiek en Leefstijlcoaching (voor de GLI). Huisartsenpraktijken in Ridderkerk kunnen ook doorverwijzen via VitalHealth.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over onze werkwijze en/of de doorverwijsmogelijkheden? Wij beantwoorden graag al je vragen. Dat kan telefonisch, via mail of in een persoonlijk gesprek. Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier, door te bellen naar 078-612 55 49 of door te mailen naar leefstijlprofessionals@yourhealthspot.nl.

 

Wil je overleggen over een specifieke patiënt? Dan kan dat via zorgmail (yourhealthspot@zorgmail.nl) of via Siilo (Miranda Janssen).